Abrahams barn

Abrahams barn | Framsyningar – Det Norske Teatret

Abrahams barn | Framsyningar | Det Norske Teatret

Sameksistensen mellom Abrahams barn har vore konfliktfylt. Men historia om jødar, kristne og muslimar i Europa er langt meir enn konflikt.

I Abrahams Barn vil Svein Tindberg gjennom historie, historier og heilag tekst fortelje om tre religionar; om likskap og ulikskap.

Abrahams barn – ei forteljing om tre religionar og ein s

Abrahams barn – ei forteljing om tre religionar og ein s | ARK Bokhandel

For å teste Abrahams lydighet ber Gud ham om å ofre Isak, … og de kristne oppfattes som de virkelige Abrahams barn og som de som blir velsignet av Gud.

Kjøp «Abrahams barn – ei forteljing om tre religionar og ein s» til en god pris på ark.no. Bestill hjemlevering eller klikk&hent i din ARK-butikk.

Abrahams barn, bibeltolkning og evangeliets universalitet

Boka er ei lett bearbeida utgåve av forestillinga Abrahams barn, som hadde urpremiere på Det norske teatret 9. september 2011. Vis hele omtalen… Vis mindre …

Så vel jøder og kristne som muslimer hevder at Abraham er deres tros far. Men disse Abrahams barn tolker Abrahams stilling og rolle ulikt i sin respektive religion.

Abrahams barn – Trøndelag Teater

Heddaprisen for årets beste teaterframsyning 2012!For femte sesongen på rad står Svein Tindberg åleine på scenen i framsyninga der han gjer over tusen år gamle tekstar meir levande og aktuelle enn nokon gong. Alle t…

Abrahams barn – Skolestudio

Abraham – Store norske leksikon

Abraham – Store norske leksikon

Abraham er den eldste av de bibelske stamfedrene (patriarkene) og ifølge første Mosebok både israelittenes (jødenes) og flere andre folks stamfar. Ifølge jødisk, kristen og muslimsk tradisjon skal Abraham ha vært den første som bare anerkjente én gud. Han spiller en sentral rolle i jødedom, kristendom og islam.I jødedommen regnes Abraham som det jødiske folkets stamfar, og den som inngikk en pakt mellom Gud og det jødiske folk.

Abrahams barn – Nasjonalbiblioteket

Abrahams barn av og med Svein Tindberg – Kilden Teater

Abrahams barn av og med Svein Tindberg | Kilden teater og konserthus

Abrahams barn : ei forteljing om tre religionar og ein skode

Abrahams barn : ei forteljing om tre religionar og ein skode | Biblioteksentralen

Ein mann. To søner. Tre religionar. Svein Tindberg ville finne ut kven Abraham var, mannen som har vore så viktig for milliardar av menneske gjennom f

Keywords: abrahams barn