Arnulf øverland dikt til barn

Arnulf Øverland : Til mine barn – Garmann

8. okt. 2016 — I dette diktet set Arnulf Øverland ord på tankar som kan vere til trøyst for dei som opplever tap av nære og kjære.

I dette diktet set Arnulf Øverland ord på tankar som kan vere til trøyst for dei som opplever tap av nære og kjære.

Til mine barn – Arnulf Øverland – Line of Poetry

1. sep. 2019 — Til mine barn. Når jeg er borte, vil du undres på, om mennesker kan leve efter døden. Det er slett ikke enkelt å forstå;

«Du må ikke sove» av Arnulf Øverland | Boktips

Et dikt kan også være langt mer presist og vekkende enn saklige argumenter. Derfor er Arnulf Øverlands «Du må ikke sove» fra 1937 ukas dikt.

ÅSIL OM FAREN ARNULF ØVERLAND: Han var en streng …

ÅSIL OM FAREN ARNULF ØVERLAND: Han var en streng pappa | Ditt norden

Åsil Øverland har redigert faren Arnulfs vakre bok med dikt og akvareller. Arnulf Øverland med datteren på arm. Faksimile av coveret til boken Arnulf Øverland.

Du må ikke sove Arnulf Øverland – Barnas Rett

Du må ikke sove  Arnulf Øverland

Du vet jo, at skolebarn er soldater, som stimer med sang over torv og gater, og opglødd av mødrenes fromme svig, vil verge sitt land og vil gå i krig!

Ikke barebare å være dikterbarn – Aftenposten

Ikke barebare å være dikterbarn

24. feb. 2003 — Åsil Øverland er datter av dikteren Arnulf Øverland. Rett etter krigen fikk Øverland, … Han hadde vært gift to ganger før uten å få barn.

Åsil Øverland er datter av dikteren Arnulf Øverland. Rett etter krigen fikk Øverland, en av de store heltene i etterkrigs-Norge, sitt første barn. I dag er datteren 56, akkurat så gammel som faren var da hun ble født. Åsil var den beste gave foreldrene kunne ønsket seg, da hun ble født på deres ett års bryllupsdag. Begge foreldrene hadde sittet i konsentrasjonsleir under krigen. — De følte at livet virkelig kom tilbake. Han hadde vært gift to ganger før uten å få barn. Han var nok forferdelig glad for å bli far, forteller Åsil Øverland. Sammen med søsteren Eli som ble født halvannet år etter, vokste hun opp i Grotten i Slottsparken, Statens æresbolig som ble tildelt dikteren og hans kone Margrete etter krigen. – Far var utsatt for stor oppmerksomhet i årene etter krigen. Da jeg begynte på skolen i 1953, visste de fleste hvem han var. Det var ikke bare-bare å forsvare en slik far. Jeg ble spurt om hvorfor jeg hadde så gammel far, hvorfor han ikke hadde skikkelig arbeid, mange gutter løp etter meg og hermet etter skarringen hans og skrek setninger fra diktene. Janteloven sto sterkt den gangen. Det var ikke lett å skille seg ut. Åsil Øverland snakker uten bitterhet. Forteller selv at hun alltid har hatt et lett lune, at hun også er kommet svært nær faren sin mens hun skriver. Av yrke er hun billedkunstner og jobber med grafikk. Det er det ikke blitt så mye tid til i det siste. I atelieret sitt, et kjellerrom med utsikt til den idylliske Telthusbakken, har hun allerede i flere år sittet og skrevet på boken om sin far. Foreløpig har hun skrevet ned alt hun husker fra barndommen frem til faren døde da hun var 22 år gammel i 1968. Faren var enormt interessert i de to døtrene. For søstrene ble likevel barndommen det Åsil Øverland kaller «spesiell».

Riket er ditt by Mette Kjeldsberg – Issuu

19. des. 2015 — Arnulf Øverland (1889─1968). Riket er ditt! I Et barn er født i Betlehem, og barn er der født i alle hjem, og mange av dem har funnet fred …

Read Riket er ditt by Mette Kjeldsberg on Issuu and browse thousands of other publications on our platform. Start here!

Loven om barnas ære – Facebook

Et lite utdrag av Arnulf Øverlands dikt (1945), 34 vers – ”Loven om … sunt rugați să se înscrie la adresa rumenske.barn@gmail.com până joi, 2 iunie.

Arnulf Øverland | Du må ikke sove

22. jul. 2021 — den urett som ikke rammer dig selv! Jeg roper med siste pust av min stemme: Du har ikke lov til å gå der og glemme! Utdrag fra diktet Du må ikke …

Arnulf Øverland – Du må ikke sove | “Du må ikke tåle så inderlig vel / den urett som ikke rammer deg selv!”

Keywords: arnulf øverland dikt til barn