Prestekrage familie

Prestekrage – Store norske leksikon

prestekrage – Store norske leksikon

Prestekrage (Leucanthemum vulgare) er en flerårig korgplante i prestekrageslekta og er vanlig i hele landet. … Familie: Kurvplantefamilien.

Prestekrage er en flerårig art i kurvplantefamilien som tidligere ble kalt Chrysanthemum leucanthemum. Det er en 20–70 centimeter høy, oftest ugrenet urt med smale, tannete blad og store, oftest enslige blomsterkurver med hvite tungekroner og gule skivekroner.Prestekrage er alminnelig på tørre bakker og i gamle enger over hele Norge nord til Finnmark.

Prestekrageslekta – Wikipedia

Prestekrage er en flerårig korgplante i prestekrageslekta og er vanlig i hele landet. Prestekrage var et velkjent innslag i … Familie: Kurvplantefamilien.

Prestekrage – Wikipedia

Prestekrage – Biologiportalen

Biologiportalen |Prestekrage

Biologiportalen er nettsiden for deg som vil vite mer om v�r nordiske flora og fauna. For et mer fullstendig bilde av naturen.

Prestekrage – planting og stell | Planteguide fra Plantasjen

Prestekrage – planting og stell | Planteguide fra Plantasjen | Plantasjen

Ingenting symboliserer norsk sommer med strålende sol og varme dager som prestekragen. Denne flerårige planten er en av den norske floraens store klassikere og er fremdeles i dag et selvsagt innslag i blandede blomsterbed og en populær snittblomst i buketter.

Prestekrage Leucanthemum vulgare Lam. – Artsdatabanken

Prestekrage

Informasjon hentet fra Bondens kulturmarksflora for Midt-Norge.

Prestekrage – Wikiwand

Prestekrage er en flerårig korgplante i prestekrageslekta og er vanlig i hele landet. Prestekrage var et velkjent innslag i tidligere tiders slåtteenger, men er nå vanligst å finne på veikanter og andre tørre, åpne steder.

Leucanthemum vulgare – PRESTEKRAGE – Urtekilden

PRESTEKRAGE – Leucanthemum vulgare

Prestekrage, Leucanthemum vulgare – Blomster

Prestekrage, Leucanthemum vulgare – Blomster – NatureGate

Keywords: prestekrage familie