Sokrates familie

Sokrates – Store norske leksikon

Sokrates – Store norske leksikon

Sokrates (født 470 fvt., død 399 fvt.) var en gresk filosof som levde i Athen. Han brukte mye av sin tid på filosofiske samtaler.

Sokrates var en gresk filosof. Gjennom sitt virke i Athen og ikke minst sin påvirkning på eleven Platon kan han sies å være en av de viktigste tenkerne i vestlig filosofihistorie. Hans utspørring av samtalepartnere var et utgangspunkt for filosofisk metode. At athenerne dømte ham til døden, anses gjerne som historisk skjellsettende for forholdet mellom filosofi på den ene siden, og politikk og retorikk på den andre..

Sokrates – Wikipedia

1. des. 2021 — Sokrates er en av de mest kjente mennene i hele menneskehetens historie · Politikk og etikk som tankeområder begynte med Sokrates. · Sokrates ble …

Sokrates – Kulturakademiet

Sokrates

21. okt. 2019 — Filosofen Sokrates er Atens mest omstridte mann. … Venner og familie kan hele dagen komme og gå som de vil. Sokrates’ fortvilte venner …

Sokrates – Filosofi.no

Denne oppgaven handler om Platon, Sokrates og Aristoteles. Karakter: 5 (8. klasse) … Han vokste opp i en velstående familie. Platon traff Sokrates da han …

Sokrates ble født ca 470 f.Kr. Ifølge Platon var han en vandrende vismann som talte til ungdommen på Athens gater og torg.

Socrates Biografi – SwashVillage

SwashVillage | Socrates Biografi

Sokrates stiller kritiske spørsmål ved det som blir sagt, og la vekt på at … For det første hva er en venn, til forskjell fra familie og bekjente?

Sokrates var en eldgammel gresk filosof som ble ansett for å være den viktigste kilden til vestlig tanke. Han ble dømt til døden for sin sokratiske metode for avhør.

Sokrates, biografi om filosofiens far – Utforsk Sinnet

Sokrates er sannsynligvis den mest kjente filosofen gjennom tidene og også den mest innflytelsesrike. Faktisk ga han struktur til vestlig tankegang.

Sokrates skarpe tunge sendte ham i graven – Historienet.no

Sokrates skarpe tunge sendte ham i graven | Historienet.no

Filosofen Sokrates er Atens mest omstridte mann. Noen kaller ham et geni. De fleste raser over hans evinnelige spørsmål.

Tre viktige filosofer – Daria.no

Denne oppgaven handler om Platon, Sokrates og Aristoteles.Karakter: 5 (8. klasse)

Sokrates – YouTube

I samme verden: Filosofi i sammendrag

Keywords: sokrates familie